norwegian

Norsk mat i Oslo

Lokalt norsk kjøkken – hva kjennetegnes det av?

Fisk

Når det gjelder mat, er definitivt laks den første assosiasjonen til Norge. Det er ikke så rart, fordi laks er spesielt populær her. Norsk laks nyter godt rykte i Europa, så det er ikke rart at nordmennene selv liker den veldig bra.

Kjøtt og sjømat

Andre slags fisk, sjømat som reker, krabber og muslinger spises også gjerne her. En annen ingrediens som ofte brukes i matretter i Norge er kjøtt – i likhet med andre land er fjærfe og svinekjøtt svært populært, og i nordområdene kan man få servert delikatesser laget av reinkjøtt.

Ost

En annen typisk ingrediens i norske retter er ost. Blant de mest populære arter er jarlsbergost med mild, nøtteaktig smak. Andre eksempler er nøkkelost og pultost som er perfekt for alle som liker søtsaker. Oster tilberedes i Norge av ulike typer melk; ku-, saue- og geitemelk.

Koldtbord

Et typisk norsk koldtbord er ikke komplett uten tiltalende smørbrød. Hvis du vil tiltrekke deg gjester, kan du vurdere å legge ut tynne brødskiver med røkelaks, dill og eggerøre eller reker, salat, en sitronskive og majones. Disse er kun eksempler på kombinasjoner som kan serveres til gjestene – du kan velge en rekke andre kombinasjoner eller skille deg ut og gjøre ditt eget eksperiment på menyen.

norway

Hva bør du kjøpe når du forbereder et serveringssted?

Retter som er svært populære i Norge er f.eks. marinert laks, fårikål, fiskekoteletter og reinsdyrkoteletter. Når du serverer klassiske norske retter, sørg for å utstyre virksomheten din med en kjøttkvern. En god løsning er modeller med kjølefunksjon som du finner på nettsiden vår. Kjøttsager og -miksere og en ostekutter kan også være nyttig.

Similar Posts